maanantai 8. joulukuuta 2014

Luukku 8: Korjausniksi kuulokkeiden käyttäjälle

Näiden kuulokkeiden pehmusteeseen
oli muodostunut sormen mentävä reikä.
Ohjeen kuvissa havainnollistetaan
uuden pehmusteen tekemistä juuri
tämän mallisille kuulokkeille.

Teksti ja kuvat: Silja Aalto

Kuuntelen lenkkeillessä paljon musiikkia kännykkään liitettävillä kuulokkeilla. Korvia suojaavat pehmusteet kuluivat nopeasti reikäisiksi kovassa käytössä. Tässä ohje, miten teet helposti uudet pehmusteet suojaamaan korvia kovalta kuulokkeelta ja toisaalta kaiuttimen reikiä lialta! Ohje on sovellettavissa minkä tahansa kokoisiin korvan ulkopuolelle jääviin kuulokkeisiin.

Tarvitset:
  • vanhan nailonsukan (tai muuta joustavaa ohutta kangasta)
  • ohuen siivun vaahtomuovia (sitä saa esim. pakkausmateriaalina, tai siivun voi leikata vanhasta jumppa-alustasta tai patjasta)
  • neulan ja ompelulankaa
  • sakset
  • kynän (jonka jälki näkyy kankaassa)

Tee näin:

1. Mittaa, kuinka iso kuulokkeen korvalle tuleva osa on. Leikkaa sukasta neljä samankokoista ympyrää. (Älä jätä saumanvaraa, vaan tee paloista kuulokkeen kokoisia.) Leikkaa vaahtomuovista kaksi samankokoista ympyrää.  

2. Ompele kaksi kangaspalaa reunoistaan kiinni toisiinsa. Ompelu kannattaa tehdä käsin, ei ompelukoneella, jos palat ovat hyvin pienet ja kangas joustavaa.


3. Venytä kasaan ommeltua kangastaskua erilleen niin, että saat leikattua toiseen palaan saksilla pienen reiän keskelle.

4. Käännä kangastasku reiän kautta ympäri niin, että ompeleet jäävät sisäpuolelle. Venytä reikää sen verran, että saat sen kautta kangastaskun sisälle vaahtomuovipalan.

5. Aseta valmis pehmuste kuulokkeen päälle reikä kuuloketta vasten, ja venytä kangasta niin, että kuuloke mahtuu pehmusteen sisälle vaahtomuovia vasten. Asettele sauma kuulokkeen reunan kohdalle. Jotta pehmuste ei pääse käytössä putoamaan, kannattaa reikä lopuksi solmia muutamalla ompeleella kiinni.